Lenja pita od mesa

Potrebno je:250 gr. margarina, 1/2 kg. mekog brašna, 3 jaja, malo soli, pola šolje mleka, 1/2 kg. mlevenog junećeg mesa, l kvasac, 1/2 šolje milerama, ili kajmaka, malo bibera, malo nane i seckanog peršuna, malu kašičicu vegete. . Istopiti margarin i napraviti testo od brašna, 1 jaje,  suvi kvasac i malo soli  Dobro izrađeno testo podeliti na 2 dela, i rastanjiti ih prema veličini pleha. Jednu koru staviti u pleh koji obložimo masnim papirom za pečenje. Odozgo stavimo fil:FIL: Propržiti na ulju jednu glavicu crnog luka, zatim dodati meso, začine  pa sve zajedno dinstati 15 minuta, Na kraju u prohlađeno mestododati dva jaja i mileram. Prekriti drugim delom testa ostaviti da odstoji najmanje 1 sat i tek onda staviti da se peče. Pečemo na 200 oko pola sata.  

3 коментара »

  1. atajlo said

    Na kraju ne piše „prijatno“?
    E, onda verujem da je dobar recept, pomoću njega i dobra lenja pita. Ako ne budem lenja, napraviću je, probati (i celu pojesti), pa svratiti da ti kažem da l’ mi je bilo prijatno.😀

  2. dejzi said

    🙂
    Naravno da je prijatno:) ali sam sigurna da je prijatnije ako se sa nekim podeli:)
    Vidmo se na desinakuhinja.com

  3. atajlo said

    😳 Znaš šta? Rođeni bubreg bih podelila sa nekim, ali klopu…😦
    I ne, nisam je još pravila, ostajem u obavezi da javim rezultat.😀

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: