Liker od zelenih oraha

Za ovaj liker treba uzeti orahe dok su veličine lešnika ili malo veći (negde u drugoj polovini maja meseca  se beru). U ovoj fazi rasta orasi su puni joda i zato su izuzetno dobri za sluzokožu usta, grla i želuca.

25 mladih oraha perseći na pola, uzeti teglu od 2 litre, pa ređati red oraha red žutog šećera. Kada potrošimo orahe i šećer dodati lozovu rakijom tri prsta iznad oraha. Ostaviti 60 dana na suncu, poklopljeno s tim da ga treba otvarati sa vremena na vreme i promešati da se šećer jednako istopi.

Nakon toga procediti i ostaviti u flaši.

Kada želimo napraviti rakiju od oraha stavimo 1 dcl. eksencije koju smo dobili na litru lozove rakije.

Kada želimo napraviti liker: ušpinujemo 200 gr. šećera, sa pola deci vode pa kada se prohladi sipati u flašu dodati 2 dcl. ekstrakta oraha i naliti pola litre lozove rakije. Mera se može duplirati po želji.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: