Pita sa ribom

Potrebno je kupiti 500 gr. kora,

 750 gr. fileta oslića

 2 paradajza,

3 šargarepe,

 1 gl. luka,

50 gr. pirinča,

peršun,

1 kocka supe,

1 prašak za pecivo,

 2 dcl. kisele vode,

 1 kaf. kašičica vegete, ulje, so biber.

Propržiti luk i šargarepu, dodati začine, kada omekšaju dodati parčad ribe, isečeni oljušten paradajz, kiselu vodu, zdrobljenu kocku supe, prethodno skuvati pirinač i dodati kao i iseckan peršun.

U nauljenu tepsiju staviti 2 kore poprskati mešavinom kisele vode,  prašaka za pecivo i ulja pa staviti 3 kore isto poprskati gornjom mešavinom i tako sve dok ne potrošimo trećinu kora, zatim stavimo fil pa ponovo kore poprskamo pa stavimo fil i na kraju poprskamo ostatak kora. Isečemo sveže na veću parčad, pa stavimo u zagrejanu rernu na 250C,  peći 30 minuta.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: