Srpska pogača

Ovo je klasična pogača koja se pravi na selu od davnina.

SASTOJCI:
1kg brašna
1 kašika masti
4dl vode
malo soli
1 kvasac

PRIPREMA: Brašno i mast natrljati dlanovima, dodati so, izdrobljeni kvasac (ako je suvi) a ukoliko je svež staviti ga u mlaku vodu da naraste, pa zamesiti testo srednje tvrdoće. Izručiti testo na dasku i mesiti dok ne počnu da se stvaraju mehurići. Što duže mesimo pogača će biti šupljkavija. Namazati pleh sa masti, razvući testo po tepsiji i ostaviti jedan sat na toplom mestu. Pre pečenja pogaču izbosti viljuškom.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: