Zec na kraljevski način

SASTOJCI:
zec od 2 kilograma
2 velike glavice crnog luka
2 šargarepe
10gl. praziluka
200g suve slanine
malo džigerice
1 vezica začina
3/4l crnog vina
1 dl vinskog sirćeta
nekoliko zrna bibera
malo maslaca

PRIPREMA: Zeca dinstamo 2 sata. Posudu obložimo režnjevima slanine, šargarepom, crnim lukom, delom praziluka, belim lukom i vezicom začina. Na to položimo zeca pa ga malo propečemo. Zatim ga zalijemo vinom i sirćetom, posolimo i sasvim lagano dinstamo 2 sata u poklopljenoj posudu u rerni. U međuvremenu iseckamo drugu polovinu praziluka i belog luka zajedno sa džigericom, tako da dobijemo pire. Zec mora biti veoma mekan. Pažljivo ga izvadimo iz posude, sok u kome se pekao procedimo i dodamo pripremljeni pire. Taj umak kuvamo dok se se zgusne kao krem, a zatim još jednom propasiramo kroz sito sa pritiskanjem. Zeca položimo u činiju prelijemo umakom.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: