Štrudla sa makom

Retko ko ne voli štrudlu sa makom. Ovo je dobar recept pomoću kojeg možete praviti debele „vojvođanske štrudle“ sa više testa a manje maka ili „štrudlice“ sa manje testa a više maka. Za ovaj recept je potrebno:
1/2lit. mleka
1 kvasac
3 kašike šećera
1 kg. brašna
3 šoljice ulja
3 žumanca
PRIPREMA: Kada kvasac nadođe umutiti glatko testo i ostaviti da naraste do duple mase.  Podeliti testo u 4 jukfe. Razviti  jufke i svaku malo izraditi, pa premazati uljem u tankom sloju.  Razviti na 5 milimetara debljine (ako želite da pravite štrudlice) a santimetar debljine ako hoćete štrudlu. Pomešati šećer  i mak pa  popariti  vrelim mlekom, dodati  1 kesicu vanil šećera  i po želji suvog grožđa, pa  uviti štrudlu   premazati je žumancem i  peći na 200 C 40 minuta. 

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: