Posni pasulj

Kako je sada vreme Velikog posta  posni pasulj se ne može zaobići. Pravi se na razne načine a ja ga pravim ovako: 

SASTOJCI:
500 gr. pasulja-tetovca
1/2 kg. luka
2 gl. belog luka
2 dcl ulja
biber, so
dve suve crvene paprike

PRIPREMA: Skuvati pasulj sa suvim paprikama , procediti  ga (ali ne bacati svu vodu), izdinstati luk, dodati biber, so, malo suvog bosiljka, malo karija,  pa ređati red pasulja red luka dok ne potrošimo masu, zatim preliti sa vodom gde je kuvan pasulj, pa zapeći uz blagu zapršku. Zapršku pravimo tako što upržimo malo aleve paprike na ulju pa prelijemo preko pasulja.

About these ads

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

Прати

Добијте сваки нови чланак достављен у ваше поштанско сандуче.

%d bloggers like this: