Baklava sa makom

SASTOJCI:
600 g kupovnih tankih kora
250 g maka
1 kiselo mleko
1 čaša šećera
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo
4 jaja

Za preliv:
1/2 kg šećera
2 dl vode ušpinovati

PRIPREMA: Umutiti žumanca sa šećerom, dodati kiselo mleko, ulje i prašak za pecivo. Umutiti belanca, dodati mak, po sjediniti obe mase. Filovati na sledeći način: 3 kore dole pa fil, pa 2 kore pa fil dok ne potrošimo sav fil. Ne pečenu baklavu  iseći na  kocke i staviti da se peče. Pečeno preliti ušpinovanim šećerom. 

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: