Medena torta

SASTOJCI:
10 kašika ulja
10 kašika šećera
10 kašika mleka
10 kašika meda
2 jajeta
1/2 kašičice sode bikarbone
brašno po potrebi
1 kašika kakaoa
Za fil:
1 litra mleka
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 margarin
250 g šećera u prahu
sok od limuna
mleveni orasi

PRIPREMA: Mleko sa uljem, šećerom i medom staviti da provri, pa ohladiti. Dodati 2 umućena jajeta, sodu i brašno po potrebi toliko da se dobije ne jako tvrdo testo. Testo podeliti na 2 dela pa u jedan deo dodati kakao. Fil: brašno umutiti sa nekoliko kašika hladnog mleka, a ostatak mleka prokvati sa šećerom, te u njega dodati brašno i skuvati kao krem. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i sokom od limuna pa ga sjediniti sa hladnim kremom i dobijenim filom nafilovati tortu. Odgore je posuti mlevenim orasima

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: