Pita sa makom

SASTOJCI:
3 dk brašna
3 dk šećera
3 dl mleka
3 dk mlevenog maka
1 jaje
malo sode bikarbone
narendana kora limuna
malo pekmeza

PRIPREMA: Šećer, jaje i mleko penasto umutiti, pa zatim dodati brašno izmešano sa sodom bikarbonom i mak začinjen limunovom korom.  Dobro izmešati, sipati u namašćen pleh  ili na papir za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 175-180 C oko 35 minuta. Probati čačkalicom ili iglom da li je kolač pečen. Ostaviti da se ohladi, preseći na pola pa jednu koru premazati pekmezom, prekriti drugom korom, dobro pritisnuti a zatim iseći na pravougaonike.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: