Kolač sa makom na jermenski način

SASTOJCI:
2 šolje (od 2 dcl)  brašna
2 jajeta
1 šolja ulja
1 šolja šećera
1 šolja mleka
1 kesica praška za pecivo
rendana kora od limuna
Za fil
3 dcl mleka
1,5 šolja mlevenog maka
1/2 šolje griza
1,5 šolje šećera
Za posipanje:
šećer u prahu

PRIPREMA: Sastojke za koru izmešati pa podeliti na 2 dela. Jedan deo sipati u namašćen i brašnom posut pleh i peći na 175 C dok ne požuti. Izvaditi. Skuvati mak u mleku sa dodatkom šećera i griza. Kada se zgusne skinuti sa vatre, pa preliti preko pečene kore. Preko fila sipati drugu  polovinu testa, vratiti u pećnicu i peći dalje – dok ne porumeni. Iseći na kocke i posuti šećerom. 

Постави коментар