Engleski „Kap Kejk“ (Cup cake)

SASTOJCI:
1 šolja slatke pavlake
375g čokolade za kuvanje
5 jaja
3/4 šolje šećera
1 šolja brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
Za ukrašavanje
šlag
listići bele čokolade

PRIPREMA: Staviti slatku pavlaku da prokuva, umešati izlojmljenu čokoladu i skloniti sa vatre. Mešati dok se čokolada ne otopi i ne sjedini sa slatkom pavlakom. Ostaviti da se ohladi.
Rernu zagrejati na 160 C, jaja i šećer umutiti mikserom dok se masa ne utrostruči. Dodati čokoladnu mešavinu i mutiti lagano da se smesa sjedini. Pomešati brašno, prašak za pecivo pa dodati prethodnoj masi. U modle za mafine staviti papirne korpice za pečenje i sipati smesu skoro do vrha. Peći 30-50 minuta. Kada se ohlade, kolačiće u obliku šoljice, ukrasiti šlagom i listićima bele čokolade.

Затворено за коментаре.

%d bloggers like this: